Treningstimer

SPINNING:

En er enkel, men tøff trening som passer for alle. Kondisjonstrening med variert program og musikk. For damer og herrer i alle aldre.

STEP/STYRKE/STRETCH:

Aerobic der step-kassen er hovedelementet i treningen. Effektiv kondisjonstrening med musikk. Påfølgende styrketrening, der vi blant annet bruker stor ball. Timen avsluttes med en god stretching-økt. Maks antall deltagere per time: 13.

ZUMBA:

Zumba er en uhøytidelig treningsform basert på dans med enkel koreografi. Latinamerikanske rytmer og innslag av musikk fra hele verden. Kom og dans deg svett og glad! Maks antall deltagere per time: 20.

YOGA:

God trening for både styrke og fleksibilitet. Pust-gi deg selv rom i hverdagen: Pust og balanse. Yoga for alle – nybegynnere og viderekommende.

DAMETRIM dagtid:

Time for alle som vil komme igang, utrente, nybakte mødre og pensjonister. En enkel felles oppvarming, og deretter styrketrening med strikk, lette manualer, egen kroppsvekt og på matter.

DAMETRIM kveldstid:

Kondisjons- og styrketreningstime med enkel koreografi. God uttøyning.

UNGDOMSTRENING:

Treningstilbud for ungdomsskoleelever. Treningen kan foregår på hele senteret under veiledning , med både innslag av spinning, sirkel-/stasjons- og styrketrening med bruk av egen kropp og apparater.

HERRETRENING/SPINNING:

Spinning er enkel, men tøff trening som passer for alle. Kondisjonstrening med variert program og musikk. For herrer i alle aldre. Påfølgende trening i fellesskap på styrkerommet.

HERRETRIM-dagtid:

Kondisjons- og styrketreningstime for menn.

STYRKETRENING:

Styrketreningstimen med 10 minutters felles oppvarming i sal og ca 45 minutter styrke på styrkerommet og i salen. Felles treningstime, som vil gi deltakere kunnskap til selvstendig egentrening på sikt (individuell tilnærming så langt det er mulig). Styrken vil være oppdelt i kjernemuskulatur (Mage – rygg) og global muskulatur (Ben og armstyrke). Timen skal være givende og morsom, og vil variere med styrkesirkel, stasjonstrening og felles styrketrening.

SPINN/TABATA/STYRKE:

Spinning i ca 40 min med påfølgende tabata i ca 20 min. Tabata er styrkeøvelser på armer, mage, rygg, bein og forsjellige plankeøvelser. 20sek på, 10sek pause- rep 6 ganger på hver øvelse. Lett uttøyning tilslutt.
Kort, men effektiv styrketime i salen. Den som vil kan gå på styrkerommet istedenfor.

ÅPEN KOMBITIME:

60 min treningstime i sal. Timens innhold varierer alt etter instruktørens øsker, som  zumba, yoga, kettlebells, styrke stor ball, step/styrke/strech. Timen annonseres kvelden før på vår facebookside.

MAMMATRENING:

Lavterskeltrening for nybakte mødre. Lett oppvaring (trilling). Styrke og stabilitetstrening for hele kroppen, med lette vekter, kettlebells, stor ball og på matte. Alle trener ut i fra sin fysiske form og behov.

KETTLEBELLS:

Kettlebells er ei vektkule med håndtak, russisk opprinnelse. Muligheter for både lette og tyngre styrkeøvelser, koordinasjon og fleksibilitet. Alle øvelser aktivere og stramme kjernemuskulatur.

STYRKE STOR BALL:

Styrketrening for hele kroppen,  mye stabilisering og aktivering av kjernemuskulatur med bruk av stor ball. Trening både stående, liggende og sittende.

STYRKETEKNIKK/VEILEDNING:

Styrketeknikk for herrer og kvinner. Timen vil foregå på styrkerommet, med bruk av maskiner og frivekter, ispedd noen kjerneøvelser i sal.

Timene vil fungere som en treningsveiledning. Med fokus på baseøvelsene, knebøy, benkpress og markløft, varianter av disse samt et utvalg av andre øvelser. Vi vil også kjenne på forskjellen mellom konsentrisk, eksentrisk trening og statisk trening. Og hvordan en variasjon av samme øvelse kan gi økt muskelvekst og styrke.  Det vil også bli mulighet for å komme med ønsker på øvelser og maskiner man vil lære å bruke.

Hver økt følger et helkroppsprogram, hvor vi får aktivisert alle de store muskelgruppene.